Storastyrelsedagen 2016

Bilder från Stora Styrelsedagen 2016

Detta bildspel kräver JavaScript.

Värdeskapande styrelsearbete!

Stora Styrelsedagen 26 oktober 2016

på Spira Jönköping!

 

Program

08.00 – 09.00 Ankomst, incheckning och kaffe/te med fralla.
09.00 – 09.15 Välkomna Bengt Gustafson, ordförande SA Jönköping, Marcus Oscarsson moderator
09.15 – 10.00 Kristian Elvefors, Volvo Car Sweden AB
10.00 – 10.30 Per Björn, Senior Advisor Company Docs AB
10.30 – 11.00 Paus
11.00 – 12.00 Karin Mattsson Weijber, Styrelsearbete och föreläsare
12.00 – 12.45 Fredrik Franke, PWC AB
12.45 – 13.30 Lunch
13.30 – 14.15 Amanda Lundeteg, Allbrightstiftelsen
14.15 – 15.00 Lars Stugemo, HIQ AB
15.00 Avslutning och utvärdering. Vi bjuder på fika.

Föreläsare

nj81

Kristian Elvefors, Volvo Car Sverige AB

Made by Sweden – Volvo Cars varumärkesresa

Kristian beskriver hur bilden av Volvo Cars i Sverige och globalt förändrats de senaste åren med stöd av  varumärkesplattformen Made by Sweden . En resa som skapat ökad stolthet för varumärket både hos kunder och medarbetare och som återknyter till företagets historiska arv samtidigt som den speglar de bilar som tillverkas idag.

KarinMattssonWeijber

Karin Mattsson Weijber, Styrelsearbete, föreläsare och rådgivare

Att leda styrelsearbete i en komplex omvärld

Karin Mattsson Weijber kommer att dela med sig av sina personliga erfarenheter av att leda styrelsearbete, framförallt inom idrottsrörelsen men även i andra sammanhang. Hon kommer att ge sina tankar om hur man leder utan att ha så många ”formella befogenheter” att göra det, beröra likheter och skillnader mellan ideell sektor och näringsliv samt beskriva vad hon tycker är viktigt för att utveckla sitt ledarskap.

Under tio år var Karin (2005-2015) ordförande för Riksidrottsförbundet och idag styrelseledamot i Swedish Hockey League. Idag är Karin verksam framförallt inom tre områden: Styrelsearbete, Ledarutveckling och Rådgivning/processledning. Karin är ordförande för Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm AB samt för World Championship Region 2019 Jämtland/Härjedalen AB. Vidare är hon bl a styrelseledamot i Astrid Lindgrens Värld AB, ENGSO (European Non Governmental Sports Organisation), Folksam Ömsesidig Sakförsäkring, Frösö Park Fastighets AB, Mittuniversitetet samt Wallenstam AB.

Capture

Amanda Lundeteg, CEO Allbright Stiftelsen

Jämställdhet

Amanada är styrelseledamot i transportbolaget BC Jämtland AB, fredsorganisationen IKFF och styrelseordförande i säljbolaget Your People AB. Amanda föreläser regelbundet och har uppträtt som talare på TEDx Speaker och Creative Mornings. Amanda har bland annat utnämnts till nummer ett på TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste 2016, en av årets mäktigaste opinionsbildare av Veckans Affärer 2016, en av Näringslivets 101 mäktigaste kvinnor 2015, Sveriges 101 supertalanger, Årets uppstickare, Årets unga VD och Framtidens kvinnliga ledare.

Var femte person i börsbolagens ledningsgrupper är nu en kvinna. Det är en blygsam ökning från året innan, men ändå en stor framgång, menar Amanda Lundeteg, vd för stiftelsen Allbright.
– Fortsätter den här trenden når vi jämställda ledningar betydligt snabbare än vad vi tidigare spått, säger hon. Med nuvarande tempo skulle ledningarna vara jämställda år 2040, vilket är 23 år tidigare än Allbright stiftelsen förutsåg i sin tidigare rapport. Men då menar inte Allbright-gruppen fullständig jämställdhet, utan att 60 procent är män och 40  procent kvinnor.

HiQ Stockholm Foto Jonas BilbergLars Stugemo, CEO HIQ AB , COB Kambi Sports Solutions

Digitalisering

Alla pratar Digitalisering. Ett område som tidigare tillhörde start-up scenen har blivit en fråga för hela näringslivet och offentlig sektor. Det handlar inte längre om IT utan om nya affärsmodeller och arbetssätt. Vilka är möjligheterna? Hur tar man sig an frågan ur ett styrelseperspektiv? Lars Stugemo kommer att ge er historien, spana in i framtiden och ge exempel på hur Du som styrelsemedlem kan driva frågan i Ditt bolag.

HiQ skapar en bättre värld genom att förenkla och förbättra människors liv med teknik och kommunikation.

 

PwC_ÅR_2012_Ledning-3383

Fredrik Franke, Director och ansvarig för PwC:s Hållbarhetsrådgivning.

Hållbart värdeskapande. 

Fredrik började jobba med hållbarhets- och CSR-frågorna på Ericsson-koncernen på 90-talet och har sedan 2002 jobbat som rådgivare i dessa frågor på PwC i både Sverige, Schweiz och USA. Fredrik hjälper kunder i de flesta branscher, privat som offentligt, och från det mindre familjeföretaget till stora börsnoterade företag.

 

perbjorn2012svartkavajstorastyrelsedagen2016ver01

Per Björn, Senior Advisor och CEO Company Docs AB

Internationellt styrelsearbete jämfört med styrelsearbete i Sverige kopplat till dagens krav och framtidens utmaningar.

Per Björn har sina rötter i Smålands näringsliv bl a som VD på Stifab AB i Jönköping, WILO AB i Växjö och har arbetat med styrelseutveckling i flera småländska företag.

Per har erfarenhet som operativt ansvarig och styrelseordförande i ett 15-tal sälj- och produktions bolag inom ITT Flygt AB/Xylem AB koncernen i region EMEA (Europé, EuroAsea, Middle East och Afrika). Per var också ansvarig för uppbyggnaden av tyska Wilo-koncernens Skandinaviska verksamhet. Styrelseledamot i några av Trelleborg och Ahlsell’s nordiska bolag finns också på meritlistan.

 <p> 
 <p
purtner6